Доступність посилання

ТОП новини

Нуланд обговорить ситуацію на Донбасі під час візиту до Москви – Держдепартамент США


Вікторія Нуланд (©Shutterstock)
Вікторія Нуланд (©Shutterstock)

Помічник держсекретаря США у справах Європи і Євразії Вікторія Нуланд 4 жовтня вирушає до Брюсселя, звідки відправиться до Москви, щоб обговорити конфлікт на сході України. Про це йдеться в повідомленні Державного департаменту США.

«Нуланд приєднається до держсекретаря США Джона Керрі в Брюсселі 4 жовтня…Потім вона відправиться в Москву, щоб зустрітися з високопоставленими російськими посадовцями для обговорення ситуації в східній частині України і подальших кроків з реалізації Мінських домовленостей на підтримку зусиль країн «нормандського формату» і Тристоронньої контактної групи», – йдеться в повідомленні.

Скільки триватиме візит Вікторії Нуланд до російської столиці і з ким саме заплановані зустрічі у повідомленні Держдепартаменту США не вказується.

29 вересня президент США Барак Обама привітав зусилля «нормандської групи» щодо реалізації Мінських угод. Про це він заявив в ході телефонної розмови з канцлером Німеччини Ангелою Меркель. Обидва лідери закликали сторони продовжувати поважати угоду про припинення вогню, почати відведення сил уздовж лінії зіткнення якомога швидше, і надати міжнародним спостерігачам безперешкодний доступ до всієї зони конфлікту.

Збройний конфлікт на сході України почався навесні 2014 року після російської анексії Криму. Україна і Захід звинувачують Росію у збройній підтримці сепаратистів. Кремль відкидає ці звинувачення і заявляє, що на Донбасі можуть перебувати російські «добровольці». За даними ООН, за час конфлікту загинули близько 10 тисяч людей.

XS
SM
MD
LG