Доступність посилання

ТОП новини

Київрада: питання присвоєння проспекту Бандери нейтральної назви розглядатимуть у КМДА


У Київській міській раді заявляють, що петицію щодо присвоєння проспекту імені Бандери нейтральної назви розглядатиме комісія з питань найменувань КМДА.

Як повідомляє прес-служба міськради, сьогодні на засіданні комісії з питань місцевого самоврядування депутати розглянули цю петицію, документ направили на розгляд комісії з питань найменувань КМДА.

Раніше на сайті Київради була зареєстрована електронна петиція щодо перейменування Московського проспекту на проспект імені Степана Бандери, документ набрав 10592 голоси, петицію розглянули.

Автор звернення Ігор Щукін пропонує дві альтернативних назви: проспект Північний та проспект Білоруський.

«Особистість Степана Бандери є неоднозначною для українських громадян. І зараз рішення про міст, названий його іменем, розділяє суспільство на «за» і «проти». Я як житель Києва і громадянин України наполягаю на тому, щоб назва носила географічний, художній або який-небудь інший характер, не пов’язаний з іменами людей, які не мають жодного стосунку до Києва. Переконаний, проспекти, мости та вулиці столиці повинні називатися так, як це зручно киянам, а не так, як це не подобається Кремлю», – вважає Щукін.

У липні Київрада вирішила перейменувати проспект Московський в проспект імені Степана Бандери.

Степан Бандера – український політичний діяч, ідеолог і теоретик українського націоналістичного руху, провідник Організації українських націоналістів. Народився 1 січня 1909 року в селі Старий Угринів Калуського району на Івано-Франківщині. Загинув 15 жовтня 1959 року в Мюнхені від рук агента КДБ Богдана Сташинського.

XS
SM
MD
LG