Доступність посилання

ТОП новини

Спостерігачі: вибори в Грузії були конкурентними і проведеними на належному рівні


Міжнародні спостерігачі, які спостерігали за проведенням парламентських виборів в Грузії, заявляють, що 8 жовтня голосування було змагальним і проведеним на належному рівні, а основних прав в цілому дотримувалися.

Проте, вони сказали, що на атмосферу кампанії вплинули звинувачення в незаконній агітації і деякі випадки насильства, йдеться в заяві, опублікованій 9 жовтня.

Попередні офіційні результати свідчать, що правляча партія Грузії лідирує на виборах на тлі звинувачень опозиції у фальсифікації голосування. За опрацьованими даними з майже 60 відсотків виборчих дільниць, партія «Грузинська мрія» отримала 50,16 відсотка підтримки виборців, а опозиційний «Єдиний національний рух» на другому місці – 26,65 відсотка.

Інші партії наразі не долають п’ятивідсотковий бар’єр, необхідний для того, щоб отримати парламентські мандати.

Партія «Грузинська мрія» оголосила про перемогу на виборах майже одразу після закриття виборчих дільниць 8 жовтня, що викликало звинувачення з боку опозиційних партій в спробі «вкрасти результати виборів».

У законодавчому органі Грузії – 150 місць, депутати обираються на чотирирічний термін. Вибори проходили за змішаною виборчою системою: 77 депутатів будуть обрані за партійними списками, а 73 – на одномандатних округах.

XS
SM
MD
LG