Доступність посилання

ТОП новини

Якщо ЗСУ відійдуть від Станиці Луганської, їхнє місце займуть сепаратисти – експерт


Якщо Збройні сили України відійдуть від Станиці Луганській на кілометр, то їхнє місце займуть підтримувані Росією сепаратисти, вважає військовий експерт Олег Стариков.

В ефірі радіопроекту Радіо Свобода Донбас.Реалії Стариков висловив переконання, що на територію, звідки відвели війська, необхідно ввести поліцейську місію ОБСЄ.

«Для цього мають бути миротворчі сили у вигляді поліцейських формувань, які повинні встановлювати і контролювати будь-яку владу на тій території», – зазначив Олег Стариков.

21 вересня у Мінську учасники Тристоронньої контактної групи підписали угоду про розведення сил і засобів біля трьох населених пунктів на лінії розмежування – Петрівському, Золотому та Станиці Луганській. Відведення підрозділів сторін збройного конфлікту на Донбасі відбулося у Золотому та у Петрівському. За процесом відведення мають спостерігати представники ОБСЄ.

За повідомленням заступника міністра з питань тимчасово окупованих територій Георгія Туки, у Станиці Луганській 10 жовтня розпочалось відведення сил.

Наразі луганські сепаратисти не коментували цієї заяви. 9 жовтня бойовики повідомили, що з міркувань безпеки залишають свої підрозділи на первісних позиціях біля Станиці Луганської.

XS
SM
MD
LG