Доступність посилання

ТОП новини

Штайнмаєр: Росія має зробити свій внесок для відновлення роботи делегації в ПАРЄ


Франк-Вальтер Штайнмаєр
Франк-Вальтер Штайнмаєр

Міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр заявляє, що делегація Росії зможе відновити роботу в Парламентській асамблеї Ради Європи, якщо Москва зробить свій внесок для цього.

Відповідаючи в ПАРЄ у Страсбурзі на запитання політиків у рамках осінньої сесії Парламентської асамблеї Ради Європи, він висловив сподівання, що вже в середньостроковій перспективі в процесі вирішення конфлікту на Донбасі вдасться вирішити і питання повернення російської делегації до роботи в ПАРЄ. Однак, за його словами, і Росія в першу чергу повинна піти назустріч ПАРЄ і прийняти загальні правила.

«Що стосується Росії, я сподіваюся, що в рамках наших ініціатив щодо забезпечення миру в рамках конфлікту в Україні ми вже у середньостроковій перспективі створимо умови для того, щоб російські делегати повернулися до роботи в Парламентській асамблеї, але ясно те, що насамперед Росія повинна внести свою лепту в це рішення», – заявив Штайнмаєр.

Голова МЗС Німеччини також згадав про ситуацію з виборами до Держдуми Росії в контексті російського представництва в ПАРЄ. «Зараз, після виборів до Думи депутати, які потрапили до неї в силу порушення прав людини в Криму, не можуть знайти місце для себе в цьому парламенті (ПАРЄ – ред.). Це треба окреслити з усією ясністю, і я виходжу з того, що і в Європейському союзі буде недвозначне спільне рішення з цього питання», – додав міністр.

Російська делегація була позбавлена права голосу і виключена з керівних органів ПАРЄ у квітні 2014 року, після того, як Росія окупувала український Крим. У відповідь російська делегація взагалі відмовилася брати участь у роботі асамблеї.

Українські представники у ПАРЄ заявляють, що в Парламентській асамблеї Ради Європи відчувається зміна позицій стосовно Росії і лунають заклики повернути право голосу її делегації вже цього року.

XS
SM
MD
LG