Доступність посилання

ТОП новини

Кремль: Путін візьме участь у «нормандській зустрічі» в Берліні


Дмитро Пєсков
Дмитро Пєсков

У Кремлі заявляють, що президент Росії Володимир Путін 19 жовтня відвідає Берлін для участі у зустрічі «нормандської четвірки».

«Президент завтра вирушить до Берліна, де він проведе переговори з Меркель, Олландом і Порошенком», – заявив речник президента Росії Дмитро Пєсков.

Сьогодні речник уряду Німеччини Штеффен Зайберт повідомив, що канцлер Німеччини Анґела Меркель, президент Франції Франсуа Олланд, президент України Петро Порошенко і президент Росії Володимир Путін погодилися провести зустріч голів держав і урядів у «нормандському форматі», щоб «оцінити виконання мінських домовленостей».

Про таку зустріч повідомили і в апараті президента Франції.

Раніше про домовленість провести зустріч 19 жовтня у Берліні, щоб «спонукати Росію виконати безпекову частину Мінських домовленостей», повідомила прес-служба президента України Петра Порошенка.

17 жовтня Пєсков заявляв, що шансів провести зустріч лідерів «нормандської четвірки» 19 жовтня мало.

Розмови про можливий «нормандський саміт» точаться ще від вересня, але конкретних домовленостей щодо нього досі не було.

Востаннє четверо лідерів зустрічалися для обговорення ситуації в Україні у Парижі в жовтні 2015 року.

У «нормандському форматі» – зустрічі представників України, Росії, Німеччини та Франції – обговорюються питання врегулювання конфлікту на Донбасі.

XS
SM
MD
LG