Доступність посилання

ТОП новини

Росія: Іванов називає «фейком» інформацію про створення Міндержбезпеки


Президент Росії Володимир Путін і Сергій Іванов у Кремлі
Президент Росії Володимир Путін і Сергій Іванов у Кремлі

Колишній голова адміністрації президента Росії Сергій Іванов спростовує інформацію про плани Кремля створити Міністерство державної безпеки.

«Це – стовідсотковий фейк», –заявив він в інтерв’ю російському виданню «Комсомольська правда». «Розвідка повинна бути відокремлена від контррозвідки. Федеральна служба охорони і Нацгвардія – це різні силові структури, у кожної свої завдання», – зазначив Іванов.

У вересні газета «Комерсант» повідомила, що в Росії ще до президентських виборів 2018 року буде створене Міністерство державної безпеки (МДБ). За повідомленням, до нової структури на основі Федеральної служби безпеки планують приєднати Службу зовнішньої розвідки і більшість підрозділів Федеральної служби охорони. За даними «Комерсанта», МДБ зокрема займатиметься гарантуванням безпеки у всіх правоохоронних і силових структурах. Крім того, за повідомленням, співробітники відомства отримають право не тільки розслідувати порушені Слідчим комітетом і МВС Росії справи, а й здійснювати процесуальний нагляд за ними.

Сергій Іванов очолював адміністрацію президента Росії з 2011 по 2016 рік. Зараз він обіймає посаду спеціального представника президента з питань природоохоронної діяльності, екології і транспорту. З 2001 по 2007 рік Іванов був міністром оборони Росії.

XS
SM
MD
LG