Доступність посилання

ТОП новини

Правозахисники: сили Росії і Сирії навмисно атакують цивільних в Алеппо, зокрема і касетними бомбами


Міжнародна правозахисна організація Amnesty International закликає Генеральну асамблею ООН втрутитися в ситуацію в Сирії, щоб зупинити навмисні авіаудари сирійських урядових сил за сприяння російських військ по цивільному населенню в Алеппо. Про це йдеться у зверненні до Генасамблеї ООН напередодні планованого на 20 жовтня засідання.

Правозахисники оприлюднили супутникові знімки, на яких помітні масштабні руйнування, а також свідчення цивільних, що перебувають в оточеному місті, які вказують на те, що сирійські урядові сили при підтримці російської авіації «бездушно» атакували житлові будинки, лікарні, школи, ринки і мечеті.

В Amnesty International заявляють, що ці атаки є частиною військової стратегії, спрямованої на спустошення міста заради того, щоб взяти його під свій контроль. У деяких епізодах бомбардувань є докази застосування касетних бомб російського виробництва, наголошують правозахисники.

«Бездіяльність світової спільноти щодо бійні і жорстоких порушень в Алеппо має припинитися. Генасамблея ООН має продемонструвати здатність діяти там, де так катастрофічно зазнала невдачі Рада безпеки ООН. На карту поставлений авторитет ООН», – заявила заступник директора з досліджень в регіональному офісі Amnesty International в Бейруті Лінн Маалуф.

Останнім часом на Заході лунають заклики до запровадження нових санкцій проти Росії за її дії в Сирії, де Москва бере участь у війні на боці режиму президента Башара Асада, а також проти влади Сирії за бомбардування Алеппо, де живе близько 1,5 мільйона людей.

XS
SM
MD
LG