Доступність посилання

ТОП новини

Луценко заявляє про обшуки у рамках розслідування про поставки «Укрзалізниці»


 Юрій Луценко
Юрій Луценко

Генеральний прокурор України Юрій Луценко заявляє, що силовики проводять близько 20 обшуків у рамках розслідування про поставки компанії «Укрзалізниця» кабельно-провідникові продукції.

«На даний час тривають обшуки як на підприємствах та по місцях проживання фігурантів організованої злочинної групи, так і в підрозділах УЗ, які її (продукцію – ред.) у порушення технічних норм приймали. У організатора протиправної діяльності вилучили 1,5 мільйона доларів США», – написав він на своїй сторінці в Facebook.

За даними Луценка, слідчі дії стосуються розслідування щодо поставок «Укрзалізниці» кабельно-провідникові продукції неналежної якості за завищеними цінами.

«Лише під час однією закупки УЗ спричинено збитки на 23,8 мільйона гривень», – додав він.

В «Укрзалізниці» наразі це повідомлення не коментують.

У Національному антикорупційному бюро України заявляли про затримання начальника департаменту планування і контролю закупівель «Укрзалізниці», його підозрюють в участі в корупційній схемі заволодіння державними коштами під час проведення державних закупівель підприємства «Укрзалізничпостач» (наразі філія ПАТ «Укрзалізниця»).

У НАБУ також повідомляли про викриття схеми розкрадання бюджетних коштів державного підприємства «Укрзалізничпостач» під час проведення державних закупівель і затримання трьох чиновників.

XS
SM
MD
LG