Доступність посилання

ТОП новини

Обшуки у Держрезерві проводяться у рамках справи про багатомільйонні збитки – Генпрокуратура


Слідчі дії Генеральної прокуратури та Служби безпеки України у приміщенні Державного агентства резерву України тривають у рамках розслідування справи про завдання державі багатомільйонних збитків при закупівлі пального. Про це інформує прес-служба Генпрокуратури.

«Досудовим розслідуванням встановлено, що службові особи Державного агентства резерву України за попередньою змовою зі службовими особами одного з найбільших постачальників пального в Україні при формуванні запасів нафтопродуктів держави, проведено завчасно узгоджені незаконні відкриті конкурсні торги щодо закупівлі за бюджетні кошти дизельного пального в кількості 17 тисяч тонн на загальну суму 257 мільйонів гривень, що не відповідає вимогам Державних стандартів України, а саме – термінам його зберігання, чим державі заподіяно збитків в особливо великих розмірах», – повідомляють у відомстві.

За повідомленням прокуратури, наразі на підставі дозволу слідчого судді у кримінальному провадженні «з метою відшукування оригіналів тендерної документації проводяться слідчі дії – обшуки приміщення Державного агентства резерву України та офісних приміщеннях одного з постачальників пального».

Досудове розслідування триває.

Раніше голова Державного агентства резерву України Вадим Мосійчук повідомив про обшуки в приміщенні установи та у нього вдома.

XS
SM
MD
LG