Доступність посилання

ТОП новини

США: ФБР розслідує підробку документів виборчої кампанії Клінтон


Гілларі Клінтон
Гілларі Клінтон

Федеральне бюро розслідувань США, яке з’ясовує обставини ймовірного російського втручання в президентські вибори, поширило розслідування на підроблені документи нібито зі штабу кандидата на посаду президента США від Демократичної партії Гілларі Клінтон. Про це повідомляє Reuters.

У цих паперах ідеться, що в кампанії Клінтон нібито можуть вдатися до «інсценування громадянських заворушень», щоб гарантувати її перемогу на виборах.

За інформацією Reuters, високопосадовці розвідки США попередили, що приписувана Росії кампанія з підриву довіри до виборів може вийти за межі злому електронної пошти Демократичної партії, а матиме на меті фабрикування доказів шахрайства на виборах або іншої дезінформації.

Предметом розгляду ФБР є поширена у Twitter 20 жовтня колишнім помічником республіканського кандидата Дональда Трампа Роджером Стоуном записка на семи сторінках, яка містить логотипи Фонду Клінтонів та соціологічної фірми Joel Benenson.

У записці під заголовком «Пошкоджена програма», яку в кампанії Клінтон назвали брехливою, йдеться про зниження рейтингів демократичного кандидата і міститься заклик до «серйозних змін стратегії на листопад», які можуть включати «інсценування порушень громадського порядку» та «радіаційну атаку», щоб зірвати голосування 8 листопада.

XS
SM
MD
LG