Доступність посилання

ТОП новини

Із захоплених угрупованням «ДНР» територій у Нацполіцію надійшло понад 400 заяв про злочини – Аброськін


В’ячеслав Аброськін
В’ячеслав Аброськін

Національна поліція Донецькій області з початку року зареєструвала 411 кримінальних правопорушень, здійснених та території, підконтрольній сепаратистському угрупованню «ДНР». Про це повідомив начальник управління поліції Донецької області В’ячеслав Аброськін на сторінці у Facebook.

«Злочинне життя в квазідержаві «ДНР» вирує. Громадяни, які постраждали в «молодій республіці» від рук злочинців, із заявами звертаються в поліцію Донеччини на підконтрольній українській владі території області...За 10 місяців поточного року зареєстровано 411 кримінальних правопорушень, які вчинені на тимчасово окупованій території», – повідомив Аброськін.

За його словами, звернення від потерпілих надходять переважно із захопленого бойовиками Донецька, Горлівки, Макіївки, Дебальцева, Єнакієвого та Ясинуватої.

Серед найпоширеніших, за даними Аброськіна злочинів – викрадення автомобілів, особистого майна і факти шахрайства.

«Нам відомо про 25 фактів скоєних на окупованій території вбивств і 21 факт викрадення громадян. Крім того, надійшли заяви про 17 інцидентів незаконного позбавлення волі», – зазначив начальник управління поліції Донецької області.

Угруповання «ДНР», яке контролює частину Донецької області, визнане в Україні терористичними. Такий статус має й інше угруповання «ЛНР», що захопило окремі території Луганської області.

Україна і Захід звинувачують Росію у підтримці проросійських сепаратистів на Донбасі. Москва ці звинувачення відкидає, заявляючи, що на Донбасі немає російських військових, але є «добровольці».

Бойові дії на Донбасі тривають від квітня 2014 року. За цей час, за даними ООН, там загинули близько 10 тисяч людей.

XS
SM
MD
LG