Доступність посилання

ТОП новини

Прокуратура Київщини заявляє про завершення розслідування пожежі в будинку для літніх людей


Прокуратура Київської області заявляє про завершення досудового розслідування кримінальної справи про пожежу в будинку для літніх людей, внаслідок якої загинули 18 людей.

За повідомленням, власнику будинку оголосили про підозру за частиною 2 статті 270 (порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки) Кримінального кодексу України.

«За процесуального керівництва прокуратури Київської області у ході досудового розслідування установлено, що внаслідок злочинної самовпевненості і недотримання правил пожежної безпеки 40-річним підозрюваним приблизно о 3-й годині ранку в житловій приватній будівлі, яка належить підозрюваному і використовувалася як пансіонат для людей похилого віку, виникла пожежа, внаслідок якої загинуло 18 осіб та одній особі заподіяно тілесні ушкодження», – мовиться в повідомленні прокуратури.

За даними відомства, підозрюваному, його захисникам і потерпілим оголосили про завершення досудового розслідування, а матеріали кримінального провадження відкрили для ознайомлення. Після цього обвинувальний акт планують направити до суду для розгляду по суті.

Підозрюваному загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 8 років.

Трагедія сталася вночі 29 травня цього року в будинку, в якому приватний підприємець влаштував старечий дім, де пенсіонери, уклавши договір, жили під доглядом. На час виникнення пожежі в будинку було 35 людей.

XS
SM
MD
LG