Доступність посилання

ТОП новини

Поліція: на Донеччині у Мар’їнці поранені дві людини, які представилися волонтерами


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

На Донеччині у Мар’їнці внаслідок обстрілів поранені дві людини, які представилися волонтерами, повідомляє прес-служба поліції Донецької області 12 листопада.

«О 22:10 до чергової частини Мар’їнського відділення поліції надійшло повідомлення від медиків про те, що в лікарню Курахова доставлені два чоловіки. У одного, жителя Мар’їнського району, – мінно-вибухова травма, поранення голови, другий, волинянин, поранений у стегно», – йдеться у повідомленні.

У поліції зазначають, що чоловіки представилися волонтерами і пояснили, що отримали поранення, перебуваючи на позиціях ЗСУ.

За цим фактом відкрили кримінальне провадження з попередньою правовою кваліфікацією за частиною 2 статті 258 (терористичний акт) Кримінального Кодексу України.

Збройний конфлікт на сході України почався навесні 2014 року після російської анексії Криму. Україна і Захід звинувачують Росію у збройній підтримці сепаратистів. Кремль відкидає ці звинувачення і заявляє, що на Донбасі можуть перебувати російські «добровольці». За даними ООН, за час конфлікту загинули близько 10 тисяч людей.

XS
SM
MD
LG