Доступність посилання

ТОП новини

НКРЕКП заявляє, що зобов’язала теплокомуненерго коректно розраховувати вартість опалення


У Національній комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, заявляють, що комісія зобов’язала підприємства теплокомуненерго коректно розраховувати вартість послуг централізованого опалення.

«Звертаю увагу, що наявність помилок в платіжних документах буде вважатися порушенням підприємствами теплокомуненерго ліцензійних умов. Під час проведення перевірок на підприємства буде накладатися штраф, а керівники будуть нести особисту адміністративну відповідальність», – сказав голова комісії Дмитро Вовк, якого цитує прес-служба відомства.

У НКРЕКП наголосили на необхідності на 100% забезпечити споживачів обліком теплової енергії, неухильно виконувати вимоги постанови Кабміну щодо коректного перерахунку вартості послуг централізованого опалення.

Напередодні голова комісії в коментарі Радіо Свобода заявив, що НКРЕКП проаналізує надання платіжок із завищеними сумами за жовтень, які отримали від компанії «Київенерго» деякі жителі Києва.

У Кабміні також заявили про намір перевірити причину отримання таких платіжок.

У Київенерго» високі рахунки за опалення пояснили методикою, згідно з якою тариф розраховується з прив’язкою до середньомісячної температури і кількості днів опалювального періоду. Комерційний директор компанії Євген Бушма повідомив, що для 650 будинків з будинковими лічильниками було нараховано рахунки за загальною нормою, ці платіжки будуть перераховувати.

Кияни почали отримувати платіжки за опалення за півмісяця (за жовтень) подачі тепла – у квартирах із однаковим метражем рахунки за опалення різняться на суми від 55 до 2000 гривень.

XS
SM
MD
LG