Доступність посилання

ТОП новини

Луценко заявляє про притягнення 39 росіян до відповідальності за ведення війни проти України


Юрій Луценко
Юрій Луценко

Генеральний прокурор України Юрій Луценко заявляє про притягнення 39 громадян Росії до відповідальності за ведення війни проти України.

«На цей час притягнуто до відповідальності за участь у розв’язанні та веденні агресивної війни проти України 57 людей, серед яких 39 громадян Російської Федерації, з них 31 військовослужбовець Російської Федерації. 16 осіб уже засуджені судами, з них шестеро громадян Російської Федерації», – сказав він.

Луценко додав, що щодо інших осіб тривають судові процеси.

Як заявляв раніше генпрокурор, головна військова прокуратура продовжує збирати докази причетності інших російських посадовців та військовослужбовців до «розв’язання і ведення агресивної війни проти України та вчинення інших воєнних злочинів».

Збройний конфлікт на сході України почався навесні 2014 року після російської анексії Криму. За даними ООН, за час конфлікту загинули близько 10 тисяч людей. Україна і Захід звинувачують Росію у підтримці сепаратистів на Донбасі, Москва ці звинувачення відкидає і заявляє, що на непідконтрольних Києві територіях можуть бути російські «добровольці».

XS
SM
MD
LG