Доступність посилання

ТОП новини

Пакистан звинуватив Індію у загибелі щонайменше 9 цивільних у спірному районі Кашмір


Фото ілюстративне
Фото ілюстративне

Влада Пакистану заявила, що щонайменше дев’ять цивільних загинули в результаті артилерійського снаряду, випущеного індійськими військовими у спірному районі Кашмір. Повідомляється, що жертвами удару 23 листопада стали пасажири автобуса в містечку неподалік адміністративного центру Музаффарабад. За даними пакистанської сторони, щонайменше 11 людей також зазнали поранень.

Повідомляється також про двох загиблих, на подвір'я котрих влетів артснаряд у селі неподалік де-факто кордону Кашміру.

Армія Пакистану також заявила, що її війська 23 листопада змушені були відстрілюватись від вогню з боку індійських військових позицій в районі верхнього поясу долини Кашмір.

В свою чергу, індійський військовий представник сказав, що армія Пакистану почала хаотичний вогонь по позиціях індійських військових.

Напруженість у спірному районі Кашмір посилилась між Пакистаном та Індією після того, як у вересні бойовики напали на індійську військову базу в Кашмірі. Індія стверджує, що то були підтримувані Пакистаном бойовики, Ісламабад звинувачення заперечує.

Кашмір був розділений між Індією і Пакистаном з моменту здобуття незалежності від британського правління в 1947 році. Обидві країни стверджують, що вони претендують на всю територію регіону.

XS
SM
MD
LG