Доступність посилання

ТОП новини

Пінчук пожертвував 150 тисяч доларів США фонду Трампа – ЗМІ


Дональд Трамп
Дональд Трамп

Український олігарх Віктор Пінчук, який пожертвував мільйони доларів на Фонд Клінтон за останні роки, пожертвував 150 тисяч доларів США фонду Дональда Трампа.

Нещодавно опубліковані податкові декларації фонду Трампа свідчать, що пожертвування було зроблено лондонським офісом фонду Пінчука в 2015 році.

Фонд Віктора Пінчука підтвердив у вівторок, що виплата фонду Трампа у 2015 році була зроблена через відеоконференцію з Трампом, організованою фондом Пінчука.

«Виплата фонду новообраного президента Трампа була в підтримку відеозв’язку конференції Щорічної ялтинської європейської стратегії, яку Фонд Віктора Пінчука та Ялтинська європейська стратегія (YES) – неурядова організація, заснована Пінчуком – щорічно організовує у вересні в Україні», – повідомив глава правління фонду Пінчука Томас Вайє виданню Buzzfeed News.

«Пінчук зустрівся з Трампом кілька років тому в Нью-Йорку», – додав він.

Під час свого виступу Трамп заявив, що Україна не отримувала достатньої підтримки з боку Європи і США. Він також виступав проти адміністрації Барака Обами і особисто похвалив Пінчука.

Гілларі Клінтон раніше критикували через проведення зустрічі з Пінчуком і іншими донорами, які надавали кошти фонду Клінтон, коли вона була держсекретарем.

Один з найбагатших людей в Україні Пінчук є прозахідним бізнесменом, його тесть – колишній президент України Леонід Кучма.

XS
SM
MD
LG