Доступність посилання

ТОП новини

Туск: Україна досконало виконала роботу для «безвізу», тепер дискусія йде в ЄС


Дональд Туск
Дональд Туск

Україна виконала всі вимоги Європейського союзу для надання їй безвізового режиму, зараз справа за розробкою механізму призупинення безвізового режиму для третіх країн, яка вже ведеться структурами ЄС, заявляє президент Європейської ради Дональд Туск.

«Я радий, що всі члени ЄС вирішили, що Україна готова до безвізового режиму. Це рішення є визнанням досягнень України у дотриманні європейських стандартів. Воно почне діяти, як тільки Європейський парламент і рада знайдуть рішення щодо реформування візової політики ЄС, що зараз триває», – сказав Туск на спільній прес-конференції з президентом України Петром Порошенком і президентом Європейської комісії Жан-Клодом Юнкером за підсумками саміту Україна-ЄС 24 листопада у Брюсселі.

«Я хочу наголосити, що ця дискусія більше не є турботою України, оскільки вона досконало виконала свою роботу. Тепер дискусії стосуються відносин між країнами-членами ЄС і Європейським парламентом стосовно візової політики ЄС», – додав Туск.

Президент Європейської ради наголосив, що підтримка Україні з боку ЄС зберігається.

Крім того, Туск назвав своєю метою завершити процес ратифікації Угоди про асоціацію з Україною. «Після переговорів із прем’єром Нідерландів і президентом України, можу сказати, що ми тяжко працюємо над рішенням, яке дасть змогу Нідерландами ратифікувати рішення», – сказав він.

24 листопада з’явилася інформація про те, що в Євросоюзі можуть не узгодити угоду про так званий механізм припинення безвізового режиму до президентських виборів у Франції, запланованих на весну. Як повідомив кореспондент Радіо Свобода Рікард Йозвяк із посиланням на свої джерела, угоди про механізм припинення «безвізу» може не бути до квітня-травня.

24 листопада у Брюсселі відбувається саміт Україна – ЄС.

XS
SM
MD
LG