Доступність посилання

ТОП новини

Фонд гарантування вкладів просить НАБУ і ГПУ перевірити реалізацію активів ліквідованих банків


Фонд гарантування вкладів фізичних осіб просить Національне антикорупційне бюро і Генеральну прокуратуру перевірити законність оцінки та реалізації ним активів ліквідованих банків.

Як повідомляє прес-служба фонду, це звернення зробили з метою запобігання інсинуацій і негативного резонансу з боку політиків та громадськості на цю тему.

Відповідні заяви уже спрямовані в зазначені структури.

У фонді заявляють, що до правоохоронних органів упродовж 2014-2016 років подано 3346 заяв про вчинення кримінальних правопорушень у банківській сфері на суму збитків понад 281 мільярдгривень.

За даними фонду, 80% від балансової вартості активів неплатоспроможних банків (365,9 мільярда гривень) – це кредити, а майже весь кредитний портфель (90%) неплатоспроможних банків є проблемним і не обслуговується.

У фонді заявляють, що стикаються з проблемами у судах, а також органи державної виконавчої служби не забезпечують примусове виконання судових рішень, правоохоронні органи не забезпечують належне розслідування кримінальних проваджень.

Раніше сьогодні керівник фракції «Батьківщина» Юлія Тимошенко прибула до Національного антикорупційного бюро України із заявою про вчинення кримінального правопорушення, пов’язаного з оцінкою активів банків, які були визнані неплатоспроможними.

За даними фонду, наразі в Україні ліквідовуються 79 банків.

XS
SM
MD
LG