Доступність посилання

ТОП новини

У Франції повідомляють про зустріч голів МЗС «нормандського формату» 29 листопада


Голови МЗС Франції, Німеччини, України та Росії зустрінуться наступного тижня у Мінську для обговорення імплементації домовленостей щодо припинення вогню на Донбасі, повідомляють у французькому зовнішньополітичному відомстві.

«Зустріч 29 листопада дозволить нам перевірити, що з часу жовтневої зустрічі у Берліні було зроблене, а що – ні», – заявив 25 листопада речник МЗС Франції Александр Жоржіні.

21 листопада президент України Петро Порошенко і канцлер Німеччини Анґела Меркель домовилися про проведення наприкінці листопада зустрічі керівників МЗС країн «нормандської четвірки».

Міністри закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр і Франції Жан-Марк Еро запропонували провести наступну зустріч у Мінську.

Голова МЗС України Павло Клімкін повідомив, що зустріч голів МЗС у «нормандському форматі» для обговорення «дорожньої карти» щодо реалізації Мінських домовленостей може відбутися 29 листопада.

Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров заявив, що візьме участь у зустрічі голів МЗС країн «нормандського формату» у Мінську 29 листопада.

Через те, що мінські домовленості практично не визначають послідовності виконання їхніх пунктів, керівники держав «нормандського формату» – України, Німеччини, Франції і Росії – домовилися на зустрічі в Берліні, яка завершилася в ніч із 19 на 20 жовтня, що голови МЗС цих країн мають підготувати «дорожню карту», яка узгодила б цю послідовність виконання пунктів усіх трьох головних мінських угод: Мінського протоколу від 5 вересня 2014 року, Мінського меморандуму від 19 вересня 2014 року і Мінського комплексу заходів від 12 лютого 2015 року.

XS
SM
MD
LG