Доступність посилання

ТОП новини

Сайдік сподівається на зустріч голів МЗС «нормандського формату» 29 листопада


Мартін Сайдік
Мартін Сайдік

Спеціальний представник ОБСЄ у Тристоронній контактній групі щодо врегулювання ситуації на Донбасі Мартін Сайдік сподівається, що зустріч голів МЗС у «нормандському форматі» відбудеться 29 листопада у Мінську.

«Сподіваюсь, що це відбудеться», – заявив Сайдік 23 листопада на брифінгу за підсумками сьогоднішнього засідання контактної групи в Мінську.

Раніше у середу міністр закордонних справ України Павло Клімкін заявив, що можливою датою зустрічі голів МЗС країн «нормандської четвірки» (Україна, Росія, Німеччина і Франція) є 29 листопада.

Напередодні заступник голови Адміністрації президента Костянтин Єлісєєв в інтерв’ю виданню «РБК-Україна» повідомив, що робота над «дорожньою картою» Мінських угод наразі триває на рівні консультацій технічних експертів.

Перед цим міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров заявив, що «дорожньої карти», яка б мала бути готовою до зустрічі міністрів «нормандської четвірки», на даний час немає.

Раніше прес-служба Адміністрації президента України повідомила, що Петро Порошенко з канцлером Німеччини Анґелою Меркель обговорили виконання Мінських угод і домовилися про проведення наприкінці листопада зустрічі міністрів закордонних справ країн «нормандської четвірки».

У Німеччині заявили, що робота для створення так званої «дорожньої карти» виконання мінських домовленостей про врегулювання на частині українського Донбасу відбувається з великими труднощами й доволі повільно.

Через те, що мінські домовленості практично не визначають послідовності виконання їхніх пунктів, керівники держав «нормандського формату» – України, Німеччини, Франції і Росії – домовилися у жовтні на зустрічі в Берліні, що голови МЗС цих країн мають підготувати «дорожню карту», яка узгодила б цю послідовність виконання пунктів усіх трьох головних мінських угод: Мінського протоколу від 5 вересня 2014 року, Мінського меморандуму від 19 вересня 2014 року і Мінського комплексу заходів від 12 лютого 2015 року.

XS
SM
MD
LG