Доступність посилання

ТОП новини

ООН: Росія пропонує 4 гуманітарні коридори для східного Алеппо


Сирійці втікають зі східних районів Алеппо, 29 листопада 2016 року
Сирійці втікають зі східних районів Алеппо, 29 листопада 2016 року

Росія пропонує обговорити ідею створення чотирьох гуманітарних коридорів у східній частині сирійського Алеппо, що дадуть змогу доправити допомогу і евакуювати близько 400 хворих і поранених, які потребують лікування, заявляє ООН.

Голова гуманітарної місії ООН в Сирії Ян Еґеланд заявив про це 1 грудня в Женеві на прес-конференції зі спецпредставником ООН Стаффаном де Містурою.

За словами Еґеланда, їжу для 150 тисяч людей можуть доправити з контрольованих урядом Сирії західних районів Алеппо у східну частину міста, що перебуває під контролем повстанців, упродовж години.

За словами де Містури, близько 27 тисяч людей втекли зі східної частини Алеппо під час нинішньої наступальної операції сирійських урядових сил. Загалом число людей, що втратили дім через бої в Алеппо, сягнуло 400 тисяч.

Раніше заступник генерального секретаря ООН з гуманітарних питань Стівен О’Браєн заявив, що сирійське місто Алеппо може перетворитися в «гігантське кладовище» – якщо не буде вжито негайних зусиль з надання допомоги цивільним жителям.

XS
SM
MD
LG