Доступність посилання

ТОП новини

Шуляк заявив про розмову з Кличком у лютому 2014 року, мер Києва спростовує


Станіслав Шуляк про телефонну розмову нібито з Віталієм Кличком
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:08 0:00

Станіслав Шуляк про телефонну розмову нібито з Віталієм Кличком

Колишній командувач внутрішніх військ МВС України Станіслав Шуляк під час допиту у суді заявив, що у лютому 2014 року йому телефонувала людина з голосом Віталія Кличка і пропонувала йому перейти на бік учасників акцій протесту.

За його словами, спочатку телефонував чоловік, який сказав, що телефонує від партії «Удар», і пропонував підтримати мітингувальників.

«Я розмовляти не став, оскільки розумів, що це провокація», – сказав Шуляк.

«На початку лютого знову дзвонив чоловік, який представився Віталієм Кличком. Голос схожий. Сказав, що знає мене як порядного офіцера: бачите, як розвиваються події, як ви ставитеся до того, щоб приєднатися з вашими підрозділами до акцій протесту, за це не будете ображені матеріально…» – розповів він.

Пізніше Шуляк уточнив, що він записав номер телефону, з якого йому дзвонили, та передав його своїм адвокатам.

Кличко сказав, що «не має чого коментувати».

«Ніяких переговорів ні з ким по телефону не вів. Звучить несерйозно», – повідомила Радіо Свобода слова Кличка його прес-служба.

Сьогодні Святошинський районний суд Києва допитав екс-командувача внутрішніх військ МВС України Станіслава Шуляка як свідка у справі п’яти колишніх бійців спецпідрозділу «Беркут», фігурантів справи про розстріли на Майдані. Допит Шуляка провели у режимі відеоконференції з Ростовом-на-Дону в Росії.

На допиті він заявив, що озброєний підрозділ «Омега» залучили після загибелі п’яти силовиків 18 лютого 2014 року у центрі Києва. Він також сказав, що 20 лютого 2014 року доповідей про застосування вогнепальної зброї підрозділами внутрішніх військ МВС не було.

На початку тижня у цій справі суд допитав колишнього президента України Віктора Януковича.

Святошинський районний суд Києва розглядає справу щодо п’ятьох колишніх бійців спецпідрозділу «Беркут», фігурантів справи про розстріли на Майдані – Павла Аброськіна, Сергія Зінченка, Олександра Маринченка, Сергія Тамтури та Олега Янішевського. Їх обвинувачують у розстрілі активістів Майдану на вулиці Інститутській у Києві в лютому 2014 року. Колишні бійці спецпідрозділу «Беркут» не визнають власної вини.

За даними Генпрокуратури, всього під час Євромайдану постраждали 2,5 тисячі людей, 104 з них загинули. Згодом загиблих учасників акцій протесту почали називати Небесною сотнею.

XS
SM
MD
LG