Доступність посилання

ТОП новини

Опитування: 54% українців, права яких порушувалися, не намагалися їх захищати


З тих українців, права яких порушувалися, 54% опитаних ніколи не намагалися захищати свої права. Про це свідчать результати соціологічного дослідження «Права людини в Україні», яке проводилося фондом «Демократичні ініціативи» імені Ілька Кучеріва та фірмою «Ukrainian Sociology Service».

Відповідно до опитування, 46% робили спроби захисту своїх прав.

Соціологи зазначають, що рівень активності щодо захисту своїх прав певною мірою залежить від рівня освіти респондентів, а саме – чим вищий рівень, тим частіше респонденти проявляють активність, але й серед найбільш освічених респондентів частка тих, хто захищав свої права, складає 54%.

Згідно з соціологічним дослідженням, українці достатньо песимістично оцінюють зміни у сфері прав людини після Революції гідності. Лише 4% респондентів вважають, що ситуація покращилася, 23% вважають, що ситуація з одними правами змінювалася на краще, а з іншими – на гірше.
Натомість 35% опитаних вважають, що ситуація однозначно стала гіршою, а ще 28% вважають, що ніяких змін не відбулося.

Найбільше погіршення ситуації з правами людини зазначили жителі Донбасу (60%).

Соціологічне дослідження «Права людини в Україні» проводили з 22 жовтня по 6 листопада. Усього опитали 2002 респондентів, опитування проводилося у всіх областях України, Києві та контрольних українською владою районах Донецької та Луганської областей.

XS
SM
MD
LG