Доступність посилання

ТОП новини

Кремль: контакти Савченко з лідерами бойовиків не можуть мати офіційного статусу


Дмитро Пєсков
Дмитро Пєсков

Речник президента Росії Дмитро Пєсков заявляє, що переговори між народним депутатом України Надією Савченко і лідерами угруповань «ДНР» і «ЛНР» Олександром Захарченком і Ігорем Плотницьким не можуть мати офіційного статусу.

«Подібні контакти не можуть носити якогось міждержавного або ще якогось офіційного статусу, але, безумовно, з російської сторони завжди була готовність розмовляти з тими, хто бажає такого діалогу, ким би він не був», – сказав речник Володимира Путіна.

За словами Пєскова, російська сторона «завжди вказувала на безальтернативність поступового налагодження в тому чи іншому форматі діалогу між Києвом і представниками Донбасу».

Результативність участі Савченко в переговорах, за словами речника Кремля, буде залежати від того, наскільки президент і уряд України надають значення цим контактам.

Комітет Верховної Ради з питань нацбезпеки і оборони направив звернення до Служби безпеки України стосовно перевірки інформації про зустріч Савченко, яка є членом цього комітету, з керівниками угруповань «ЛНР» і «ДНР» Ігорем Плотницьким і Олександром Захарченком. У разі отримання інформації питання розглянуть на засіданні комітету, йдеться в повідомленні.

Сама Савченко ввечері 12 грудня заявила, що зустріч, яка відбулася 7 грудня, була необхідна, щоб звільнити полонених.

XS
SM
MD
LG