Доступність посилання

ТОП новини

Правозахисники заявляють про «інтенсивні сутички» в Алеппо


Східне Алеппо, 13 грудня 2016 року
Східне Алеппо, 13 грудня 2016 року

Спостерігачі за правами людини в Сирії, що базуються в Лондоні, заявляють про обстріли й «дуже інтенсивні сутички» в сирійському Алеппо.

Як виглядає, угода про перемир’я, під час якого з Алеппо мали бути евакуйовані повстанці і цивільні, зірвана.

За повідомленням правозахисників, сирійські урядові сили завдають авіаударів по невеликій території, яку все ще утримують повстанці.

Сирійське державне телебачення повідомляє, що внаслідок обстрілу утримуваного урядом району Бустан Аль-Каср з боку повстанців загинули шість людей.

14 грудня в Алеппо мало початися припинення вогню, домовленість про яке досягли урядові сили й антиурядові повстанці за посередництва Туреччини і Росії.

Міністерство оборони Росії заявило, що урядові сили відновили наступ на східне Алеппо після того, як повстанці порушили перемир’я.

За даними російського МЗС, близько шести тисяч цивільних залишили утримувані повстанцями райони міста за останні 24 години. Крім того, за повідомленням, 366 повстанців за цей же період склали зброю.

Зі свого боку, міністр закордонних справ Туреччини Мевлют Чавушоглу заявив, що сирійські урядові сили й «інші угруповання» намагаються зірвати угоду про режим тиші. Він додав, що 14 грудня проведе переговори з цього приводу із російським і іранським колегами.

Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров заявив, що очікує припинення опору повстанців в Алеппо «у наступні два-три дні».

Підтримку президентові Сирії Башару Асаду в операції з відновлення контролю над Алеппо надає Росія своїми авіаударами, а також загони шиїтських бійців з Ірану і Лівану. До 5-річної війни в Сирії Алеппо було найбільш населеним містом країни.

XS
SM
MD
LG