Доступність посилання

ТОП новини

Париж: Ейфелева вежа згасне для вшанування Алеппо


Ввечері 14 грудня підсвічування Ейфелевої вежі, символу столиці Франції, Парижа, вимкнуть на знак солідарності з сирійським Алеппо і його жителями. Про це у своєму Twitter написала мер Парижа Анн Ідальґо.

Підсвічення вимкнуть о 20:00 14 грудня.

За повідомленнями, що надходять з Алеппо, угода про перемир’я, укладена напередодні за посередництва Туреччини і Росії, зірвана. Під час режиму тиші зі зруйнованого постійними обстрілами міста мали бути евакуйовані повстанці і цивільні жителі.

За повідомленнями правозахисників, 14 грудня «дуже інтенсивні» бої в Алеппо продовжилися.

За повідомленням правозахисників, сирійські урядові сили завдають авіаударів по невеликій території, яку все ще утримують повстанці.

Сирійське державне телебачення повідомляє, що внаслідок обстрілу утримуваного урядом району Бустан Аль-Каср з боку повстанців загинули шість людей.

Міністерство оборони Росії заявило, що урядові сили відновили наступ на східне Алеппо після того, як повстанці порушили перемир’я.

За даними російського МЗС, близько шести тисяч цивільних залишили утримувані повстанцями райони міста за останні 24 години. Крім того, за повідомленням, 366 повстанців за цей же період склали зброю.

Зі свого боку, міністр закордонних справ Туреччини Мевлют Чавушоглу заявив, що сирійські урядові сили й «інші угруповання» намагаються зірвати угоду про режим тиші. Він додав, що 14 грудня проведе переговори з цього приводу із російським і іранським колегами.

Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров заявив, що очікує припинення опору повстанців в Алеппо «у наступні два-три дні».

Підтримку президентові Сирії Башару Асаду в операції з відновлення контролю над Алеппо надає Росія своїми авіаударами, а також загони шиїтських бійців з Ірану і Лівану. До 5-річної війни в Сирії Алеппо було найбільш населеним містом країни.

Освітлення Ейфелевої вежі неодноразово використовували для висловлення солідарності, зокрема його вимикали на знак пам’яті про загиблих під час нападів у Парижі. Вежу підсвічували кольором бельгійського прапора після нападів у Брюсселі, а також кольорами веселки після атаки на гей-клуб в Орландо.

XS
SM
MD
LG