Доступність посилання

ТОП новини

ООН: Сирія й союзники Росія та Іран, можливо, скоїли воєнні злочини в Алеппо


Зруйновані будинки у Алеппо. Фото від 29 листопада 2016 року
Зруйновані будинки у Алеппо. Фото від 29 листопада 2016 року

В ООН заявили, що влада Сирії і її союзники Росія та Іран майже напевно порушили міжнародне право і, можливо, також скоїли воєнні злочини, поновивши важкі удари по цивільному населенню східної частини міста Алеппо.

Як заявив верховний комісар ООН із питань прав людини Зейд Раад аль-Хусейн, він глибоко вражений очевидним зривом домовленості про евакуацію тисяч цивільних мешканців, зокрема поранених і хворих, із частини східного Алеппо, що ще лишається під контролем противладних повстанців.

За його словами, влада Сирії очевидно відповідальна за те, щоб її народ перебував у безпеці, і відчутно не користається можливістю досягти цього.

За повідомленнями, оголошене з вечора у вівторок перемир’я навколо ще підконтрольної повстанцям невеликої частини східного Алеппо, про яке повстанці домовилися за посередництва Росії і Туреччини, протрималося менш ніж 12 годин, і планована евакуація так і не встигла початися, коли бойові дії – артилерійські обстріли, повітряні удари і наземні бої – спалахнули з новою силою.

Міністерство оборони Росії заявило, що перемир’я зірвали самі повстанці. Натомість у Туреччині президент Реджеп Тайїп Ердоган звинуватив у зриві домовленості сирійські урядові сили, а міністр закордонних справ Мевлют Чавушоглу склав вину за зрив і на урядові сили Сирії, і на їхніх союзників – військові загони з Ірану і підтримувані Іраном проурядові шиїтські ополчення.

Тисячі людей залишають схід Алеппо (відео)
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:00:40 0:00

XS
SM
MD
LG