Доступність посилання

ТОП новини

Міноборони: бойовики відступили після спроби зайняти позиції ЗСУ на Світлодарській дузі


Міністерство оборони України заявляє, що підтримувані Росією бойовики відступили після спроби зайняти позиції українських військових на Світлодарській дузі.

«20 грудня о 10:30 на Світлодарському напрямку терористичні угруповання, після проведення методичного мінометного обстрілу, силами трьох штурмових груп чисельністю по 3-5 чоловік здійснили спробу вибити українські підрозділи з займаних позицій»,– йдеться у повідомленні прес-служби відомства.

У Міноборони зазначають, що після адекватної відповіді підрозділів ЗСУ сепаратисти відступили.

Втрат серед особового складу Збройних сил України немає, додають у міністерстві.

18 грудня у штабі АТО повідомили, що в ході бойових дій в районі Світлодарської дуги загинули 5 українських військових і ще 6 були поранені. За даними штабу, вогневі атаки з великокаліберної артилерії та мінометів сепаратисти розпочали близько 6-ї ранку і тривали вони дві години. У Міноборони заявили, що вогонь у відповідь по проросійських бойовиках на Світлодарській дузі було складно вести через їхню стрілянину з території населених пунктів Дебальцеве, Вуглегірське й Калинівка.

Військовий експерт Олег Жданов в ефірі Радіо «Донбас.Реалії» заявив, що бій на Світлодарській дузі 18 грудня пройшов за класичною схемою розвідки боєм і сепаратисти виявляли вогневі позиції Збройних сил України.

«Вони робили хвилю атаки, виявляли наші вогневі точки, потім артилерія «тиснула» на ці вогневі точки. І так тривало три рази. Якби наша артилерія вступила в контрбатарейну боротьбу, по-перше, не було б стільки втрат, по-друге, бій би не тривав так довго, і результат бою був би зовсім інший», – сказав Жданов 19 грудня.

Наступного дня, 19 грудня, також повідомлялося про обстріли з боку бойовиків на Світлодарській дузі. Проте, як заявив в ефірі Радіо «Донбас.Реалії» речник Міноборони з питань АТО Андрій Лисенко, конфігурація лінії зіткнення після бою на Світлодарськй дузі не змінилась.

Донецькі сепаратисти на своїх сайтах заявили, що українські військові намагалися здійснити прорив біля населеного пункту Калинівка, яке розташоване біля Дебальцева. Сьогодні заяв Міноборони сепаратисти не коментували.

На лінії контакту сторін між вільною й окупованою частинами Донбасу вже кілька разів проголошували режим припинення вогню, але він щоразу порушувався. Обстріли тривають, а сторони конфлікту звинувачують одна одну у порушенні режиму тиші.

XS
SM
MD
LG