Доступність посилання

ТОП новини

Ситуація в Криму і на Донбасі – серед пріоритетів ЄС у сфері прав людини на 2017 рік


Прапори України та Євросоюзу
Прапори України та Євросоюзу

Ситуація в Криму і на сході України – серед пріоритетів Євросоюзу у сфері прав людини на 2017 рік. Про це йдеться в ухвалених Радою Євросоюзу висновках щодо порядку денного у цій сфері на 2017 рік.

У висновках, зокрема, наголошується, що ЄС, як і раніше, не визнає і продовжує засуджувати незаконну анексію Росією Криму й Севастополя.

У Раді ЄС наголошують, що Євросоюз продовжить підтримувати ініціативи, очолювані Україною, що стосуються питань захисту прав людини у Криму й на Донбасі, у рамках діяльності Ради ООН з прав людини та Генеральної асамблеї ООН, а також має намір продовжувати надавати підтримку Місії ООН із моніторингу за дотриманням прав людини в Україні.

«Євросоюз продовжить закликати до необмеженого доступу у Криму та на сході України чинних регіональних та міжнародних правозахисних місій з метою подолання перешкод, що наразі не дозволяють їм повною мірою реалізовувати свій мандат», – мовиться у висновках.

«Загалом, зміцнення верховенства закону залишається питанням фундаментальної ваги для дотримання в Україні прав і свобод людини», – мовиться у повідомленні Ради ЄС.

Пріоритети Євросоюзу у сфері захисту прав людини ухвалюють щороку.

XS
SM
MD
LG