Доступність посилання

ТОП новини

Геращенко: Президент ПАРЄ зробить заяву щодо своєї ймовірної відставки 28 квітня


Президент ПАРЄ Педро Аграмунт
Президент ПАРЄ Педро Аграмунт

Президент Парламентської асамблеї Ради Європи Педро Аграмунт обіцяє 28 квітня повідомити рішення щодо свого подальшого перебування на посаді після скандалу з поїздкою в Сирію, написала у Facebook представниця української делегації Ірина Геращенко.

«Він сказав, що у п'ятницю за наслідками слухань виступить із заявою відносно свого статусу. Голова юридичного комітету, бельгійський депутат Детекс говорить, що відвідав Сирію, бо його країна страждає від міграційної кризи. Також говорить, що був там як сенатор, а не член ПАРЄ. Третій друг росіян, голова групи лібералів Шукла, який є ще й доповідачем по Україні, не приховуючи дружби з російською делегацією, просить його пробачити», – зазначила вона.

Як передає Геращенко, і Педро Аграмунт нарікає на те, що у Сирії був поганий інтернет-зв’язок, через що він не повідомив бюро ПАРЄ про свою поїздку, а також звинувачує російські медіа у маніпуляціях. Окрім того, за словами української депутатки, Аргамунт заявив, що хтось днями проник у його кабінет.

Раніше представники делегації України в Парламентській асамблеї Ради Європи заявили про вимогу запуску процедури імпічменту президента ПАРЄ Педро Аграмунта з огляду на його візит разом із російськими депутатами до Сирії.

До Сирії 20 березня прибула делегація депутатів Парламентської асамблеї Ради Європи (ПАРЄ) і Держдуми Росії на чолі з президентом ПАРЄ Педро Аграмунтом, повідомляв того ж дня російський «Первый канал». У сюжеті телеканалу йшлося, що разом із Аграмунтом до Сирії прибули депутати з Чехії, Бельгії, Сербії та Італії. Організували цей візит депутати Державної думи, хоча Росія вже майже три роки, від квітня 2014 року, позбавлена в ПАРЄ права голосу.

У січні сесія ПАРЄ на другий термін переобрала чинного президента, політика від Іспанії Педро Аграмунта. Представники України критикували Аграмунта, заявляючи, що він стоїть на проросійських позиціях.

Як заявляла у жовтні минулого року перший заступник голови Верховної Ради України, член української делегації в Парламентській асамблеї Ради Європи Ірина Геращенко, Аграмунт робив публічні заяви, які повністю відповідають російській позиції, в тому числі – ініціював зняття з Росії політичних санкцій, накладених асамблеєю.

XS
SM
MD
LG