Доступність посилання

ТОП новини

Російський опозиціонер Навальний каже, що може частково втратити зір після нападу


Політик Олексій Навальний після нападу, Москва, 27 квітня 2017 року
Політик Олексій Навальний після нападу, Москва, 27 квітня 2017 року

Російський опозиційний політик Олексій Навальний повідомив про ризик втратити зір оком, пошкодженим 27 квітня під час нападу в Москві. Про це він написав на своєму сайті.

Навальний розповів, що лікуванням хімічного опіку ока займається «один із найкращих офтальмологів Москви». «Лікар вважає, що мені плеснули в обличчя зеленкою, розмішаною з чимось іще, тому що просто зеленкою так сильно спалити очі не можна. Я схильний з нею погодитися: в Барнаулі мені бризнули зеленкою прямо в очі з гумової груші – дуже палило і різало, але через 10 хвилин я нормально бачив, очі не опухали, білки залишилися білими», – написав Навальний.

Політик також вважає причетною до нападу на себе адміністрацію президента Росії, оскільки, на думку опозиціонера, лише спецслужби можуть знати про графік його пересування.

У четвер, 27 квітня, невідомий виплюснув невідому речовину зеленого кольору в обличчя Навальному, який збирався виступити на Global Events Forum у Центрі міжнародної торгівлі. Це був перший великий публічний виступ Навального в Москві в рамках його передвиборчої президентської кампанії.

Нападнику вдалося втекти, але патрульні, які прибули на місце, не вилучили дані з камер відеоспостереження, повідомив його адвокат Іван Жданов. У результаті нападу в опозиціонера вражені зіниця і рогівка правого ока. Як пізніше написав Навальний на сайті, в 1-й градській лікарні йому поставили діагноз «хімічний опік ока».

XS
SM
MD
LG