Доступність посилання

ТОП новини

США: Палата представників проголосувала за скасування Obamacare


Палата представників Конгресу США 4 травня ухвалила законопроект про скасування значної частини закону пільгового медичного страхування, відомого як Obamacare. Його має замінити реформа охорони здоров’я, розроблена Республіканською партією.

Тепер це питання має розглянути Сенат.

Спроба нижньої палати скасувати Obamacare у березні не була успішною через розбіжності у фракції республіканців. Пізніше президент США Дональд Трамп пообіцяв у найближчі п’ять років створити цільовий багатомільярдний фонд для громадян з хронічними захворюваннями.

Ухвалена за президентства Барака Обами у 2010 році реформа медичного страхування, Obamacare, надає субсидії малозабезпеченим на лікарську допомогу. Більшість власників такої страховки отримують дотації від держави. Критики реформи називають її занадто дорогою: через неї податки для деяких верств населення країни були значно підвищені.

Під час передвиборної кампанії Трамп виступав проти Obamacare і неодноразово обіцяв скасувати реформу. Ініціативу Барака Обами також критикувала республіканська більшість у Конгресі.

XS
SM
MD
LG