Доступність посилання

ТОП новини

Президент США зустрівся з прем’єр-міністром Грузії


Президент США Дональд Трамп прийняв у Білому домі прем'єр-міністра Грузії Ґіорґі Квірікашвілі
Президент США Дональд Трамп прийняв у Білому домі прем'єр-міністра Грузії Ґіорґі Квірікашвілі

Президент США Дональд Трамп прийняв 8 травня в Білому домі прем'єр-міністра Грузії Ґіорґі Квірікашвілі. Фотографію зустрічі поширила прес-служба американської адміністрації.

Віце-президент США Майк Пенс також зустрівся 8 травня з Квірікашвілі в Білому домі. Про це повідомляє прес-служба адміністрації США. Обидва лідери підтвердили стратегічне партнерство США – Грузія, яке зміцнюється протягом 25 років, і наголосили на важливості внеску Грузії в глобальну безпеку.

Зокрема, віце-президент висловив глибоку подяку за жертви, яких грузинський народ зазнав у складі сил НАТО в Афганістані, в тому числі загибель 31 військовослужбовця з Грузії.

Віце-президент США підтвердив незмінну прихильність адміністрації суверенітету і територіальній цілісності Грузії в межах її міжнародно визнаних кордонів. Пенс високо оцінив лідерство прем'єр-міністра в політичних і економічних реформах і підтвердив підтримку США рішення Грузії продовжити інтеграцію в євроатлантичні інститути, в тому числі в НАТО. Керівники також пообіцяли вивчити шляхи подальшого зміцнення економічних і торговельних відносин між двома країнами, повідомив Білий дім.

XS
SM
MD
LG