Доступність посилання

ТОП новини

Аваков звільнив чиновників поліції в Дніпрі через події 9 травня


Міністр внутрішніх справ Україи Арсен Аваков
Міністр внутрішніх справ Україи Арсен Аваков

Міністр внутрішніх справ Україи Арсен Аваков оголосив про звільнення керівників поліції в Дніпрі та області через дії силовиків 9 травня.

«Після попереднього розгляду по інцидентах і провокаціях у Дніпрі вранці підписаний наказ про звільнення з посад начальника управління поліції Дніпропетровської області генерала Репешка; начальника міського управління поліції Дніпра полковника Бідила; відповідних заступників щодо забезпечення громадської безпеки», – проінформував Аваков у Facebook.

«Призначено службове розслідування за тим, що сталося – для подальшого вивчення дій поліцейських. До Дніпра направлена комісія на чолі з головою Департаменту внутрішньої безпеки Нацполіціі Ковалем. Створена спеціальна слідча група і спрямована в Дніпро – для розслідування дій цивільних осіб і їх координаторів у рамках порушених кримінальних проваджень», – додав Аваков і заявив, що результати цієї роботи «будуть публічно оприлюднені».

«Сподіваюся, цей урок поліцією Дніпра буде засвоєний», – резюмував міністр.

Про підстави рішення Авакова також у Facebook написав член колегії МВС, депутат Верховної Ради Антон Геращенко. «Замість того, щоб стати між двома сторонами протистояння, окремі співробітники поліції… діяли в інтересах однієї зі сторін. Співробітники поліції не реагували на порушення громадського порядку з боку осіб спортивної статури, які надягли на себе помаранчеві квадрати як знаки розпізнавання членів зграї», – повідомив Геращенко.

Міський голова Дніпра Борис Філатов раніше 10 травня заявив, що співробітники поліції відпустили сім із восьми молодиків, затриманих 9 травня через напад на учасників АТО.

У вівторок у Дніпрі сталася бійка під час святкування 9 травня біля пам’ятника Вічної слави. Конфлікт спалахнув на підході до пам’ятника, під час проходження колони, організованої партією «Опозиційний блок», після того, як демобілізовані бійці АТО зажадали від організаторів ходи відмовитись від використання партійної символіки.

НА ЦЮ Ж ТЕМУ:

Мер Дніпра припиняє фінансування псевдоветеранських організацій після подій 9 травня​

Друга світова і псевдоветерани. «Безсмертний полк» – флешмоб Путіна за гроші бюджету України?​

Філатов: поліція відпустила затриманих за напад на учасників АТО в Дніпрі​

XS
SM
MD
LG