Доступність посилання

ТОП новини

Прокуратура: розслідування справи про вбивство Вороненкова завершили


Слідчі на місці вбивства Дениса Вороненкова, Київ, 23 березня 2017 року
Слідчі на місці вбивства Дениса Вороненкова, Київ, 23 березня 2017 року

Прокуратура Києва заявляє про завершення розслідування вбивства екс-депутата Держдуми Росії Дениса Вороненкова.

Як повідомляє прес-служба відомства, після ознайомлення сторін з матеріалами справи обвинувальний акт направлять до суду.

У прокуратурі нагадують, що в цьому кримінальному провадженні повідомили про підозру організатору та п’ятьом співучасникам убивства.

За даними прокуратури, двоє підозрюваних перебувають під вартою, а матеріали щодо організатора (громадянина Росії Володимира Тюріна) та двох інших співучасників злочину (уродженця міста Харкова Юрія Василенка і громадянина України Ярослава Левенця), які перебувають у розшуку, виділені в окреме провадження, досудове розслідування в якому триває.

Колишнього депутата Держдуми Дениса Вороненкова застрелили 23 березня 2017 року в центрі Києва. У результаті стрілянини також був поранений його охоронець і нападник, який пізніше помер від поранень.

За півтора місяця до цього, 5 лютого, Слідчий комітет Росії офіційно оголосив Вороненкова в розшук. Його звинувачували в шахрайстві.

У жовтні 2016 року, програвши на виборах у Держдуму і побоюючись переслідувань з боку ФСБ Росії, Вороненков поїхав в Україну. Через два дні після закінчення повноважень депутата він отримав українське громадянство і дав у Києві свідчення проти екс-президента України Віктора Януковича в справі про державну зраду.

У жовтні минулого року генпрокурор України Юрій Луценко заявив, що слідчі знають імена учасників і організаторів убивства Дениса Вороненкова. За його словами, вбивство було скоєне на замовлення Володимира Тюріна, колишнього цивільного чоловіка вдови Вороненкова, Марії Максакової.

XS
SM
MD
LG