Доступність посилання

ТОП новини

Британія занепокоєна станом здоров’я Сенцова і Балуха, які продовжують голодування


Олег Сенцов
Олег Сенцов

Велика Британія висловлює глибоке занепокоєння станом здоров’я Олега Сенцова і Володимира Балуха, які оголосили голодування.

«Обох російська влада ув’язнила за їхню позицію щодо незаконної анексії Криму», – йдеться у повідомленні посольства.

13 липня Велика Британія висловлювала занепокоєність через голодування трьох українських громадян Олега Сенцова, Володимира Балуха та Еміра-Усеїна Куку, які утримуються з політичних мотивів у російських в’язницях. Британія закликала російську владу негайно звільнити їх.

Засуджений у Росії український режисер Олег Сенцов 14 травня оголосив безстрокове голодування з вимогою звільнити всіх українських політв'язнів, які перебувають у російських в'язницях.

Останні новини про Олега Сенцова читайте тут

Активісти в Україні і по всьому світу продовжують вимагати від Росії і її президента Володимира Путіна звільнити незаконно утримуваних українців. Акції проходять в різних країнах і на різних континентах під гаслами #FreeOlegSentsov і #SaveOlegSentsov.

Європейський парламент закликав Росію негайно звільнити всіх українських політичних бранців, які були незаконно затримані, заарештовані і ув’язнені.

Балух. 5 років тюрми – відео
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:58 0:00

Крім Сенцова, голодування на знак протесту проти переслідування оголосив ув'язнений в анексованому Крим Володимир Балух.

XS
SM
MD
LG