Доступність посилання

ТОП новини

ЗСУ просуваються: армія Росії втрачає Україну


Український Генштаб у зведенні за 27 червня повідомив, що армія Росії вдарила з авіації по Олешках Херсонської області – місто розташоване на лівому березі Дніпра, який окуповано росіянами.

​Про це та інше йтиметься в ефірі Радіо Донбас Реалії. Дивіться наживо – о 16:30 на @Радіо Свобода:

Раніше проросійські телеграм-канали повідомляли про успішну висадку Сил оборони України на цьому березі та про бої в районі Антонівського мосту в Херсоні.

Спікер сил Таврійського напрямку Василь Шершень напередодні повідомляв про просування ЗСУ на глибину 1,5 кілометра, не уточнивши ділянку фронту. За його словами, зараз українські бійці закріплюються на нових рубежах та знищують артилерію та живу силу агресора.

Підписуйтесь на телеграм-канал Донбас.Реалії – ексклюзивні фото, відео та лише важливі новини!

Також британська розвідка підтвердила, що ЗСУ звільнили території на схід від Красногорівки Донецької області, окупованих Росією з 2014-го року. За оцінкою Лондона, недавні атаки Сил оборони, ймовірно, створили надто велику напругу для бойовиків «ДНР» та чеченців, розташованих у цьому секторі.

Президент Володимир Зеленський у зверненні за 26 червня зауважив успіхи ЗСУ на фронті.

«Сьогодні на всіх напрямках у наших воїнів був поступ уперед, і це щасливий день. Я побажав хлопцям більше таких днів», – заявив він.

Головні питання випуску:

Як ЗСУ вдалося висадитися на лівому березі Дніпра і, зважаючи на все, там закріпитися?

Навіщо Путін зібрав силовиків після невдалої спроби заколоту Пригожина?

І як слабкість Путіна як лідера Росії, що оголилася, вплине на настрої окупантів в Україні?

XS
SM
MD
LG