Доступність посилання

ТОП новини

Польща і Україна разом готуватимуться до ЄВРО 2012


Єва Поштар Варшава, 19 квітня 2007 р.- У четвер прем''єр-міністр України Віктор Янукович, повертаючись зі Страсбурга, коротко побував у Варшаві. Тут він зустрівся з польським прем''єром Ярославом Качинським та президентом Лехом Качинським.

Прем'єр-міністр України Віктор Янукович та прем'єр-міністр Польщі Ярослав Качинський під час зустрічі у Варшаві. 19 квітня 2007 р.
Підготовка до проведення футбольного чемпіонату Євро 2012 – була головною темою зустрічі прем''єрів України та Польщі. Обидва прем’єри вирішили створити українсько-польський міжурядовий комітет з підготовки до чемпіонату.

Прем''єр-міністр Віктор Янукович привітав шанс України і Польщі разом готуватися до чемпіонату. Прем’єр також пожартував, що треба звернутись до політиків, щоб ті дали можливість обом урядам попрацювати до цього часу.

Польський прем''єр-міністр Ярослав Качинський у свою чергу запевнив, що разом Польща й Україна зроблять усе, щоб цей чемпіонат був проведений на найвищому рівні. Качинський хоче, щоб єропейський чемпіонат у 2012 році приніс українцям і полякам задоволення і славу.

Фінансування ЄВРО 2012

Прем''єри погодились, що Євро 2012 фінансуватиметься як з державних бюджетівУкраїни та Польщі, так і з європейських фондів, грошей приватних інвесторів та банкових кредитів.

Прем''єр Янукович не оминув політичної кризи, яка пульсує в Україні. Він запевнив, що все, що відбувається зараз, відбувається “у демократичній площині, де будуть панувати демократичні принципи. Це верховенство права, права людини, демократичний плюралізм”.

Віктор Янувович висловив упевненість, що найближчим часом політична криза буде розв''язана.

Обидва прем''єри зійшлись на тому, що у відносинах України та Польщі треба дивитися в майбутнє, не забуваючи про минуле. Навіть якщо воно було болюче для обох народів. Український прем''єр сказав, що позитивним явищем у співпраці України та Польщі є те, що минулого року товарообіг між країнами збільшився на 43%. А вже в першому кварталі цього року він зріс на 49%. Обидві держави робитимуть все для того, щоб надалі зростали українські інвестиції в Польщі та польські в Україні.

Матеріали до теми:

• Німецький досвід в організації футбольного чемпіонату • У новому рейтингу ФІФА національна збірна України й надалі на 11 місці у світі • Україна і Польща проведуть «Євро-2012». Як реагують регіони? • Віталій Кличко: ЄВРО 2012 в Україні – це дуже велика відповідальність
XS
SM
MD
LG