Доступність посилання

ТОП новини

Україна сподівається, що всі учасники виборчого процесу в Грузії визнають результати дострокових президентських виборів, які б вони не були


Україна закликала всі політичні сили Грузії утриматися від будь-яких дій, які підриватимуть політичну стабільність і спокій у державі, провокуватимуть недовіру і протистояння в суспільстві.

Це засвідчить зрілість громадянського суспільства Грузії, відповідальність політичних сил перед власним народом та дозволить забезпечити виконання загальнонаціональних цілей розвитку Грузії задля політичної стабільності та економічного розквіту, мовиться в коментарі Міністерства закордонних справ України.

Україна закликала всі політичні сили Грузії утриматися від будь-яких дій, які підриватимуть політичну стабільність і спокій у державі, провокуватимуть недовіру і протистояння в суспільстві.

Водночас МЗС України підтвердило готовність до подальшого зміцнення українсько-грузинських відносин стратегічного характеру в усіх сферах.

За попередніми даними ЦВК Грузії, а також екзит-полу та інших досліджень, на суботніх виборах веде перед донедавній Президент Грузії Міхеїл Саакашвілі, який може набрати понад 50 відсотків голосів і перемогти вже в першому колі.

Водночас грузинська опозиція стверджує про масові фальсифікації, доказів яких не наводить, і не визнає офіційних результатів та даних екзит-полу й заявляє, що має намір домогтися визнання своєї перемоги.

Матеріали до теми:

• Росія критикує перебіг президентської кампанії і виборів у Грузії й їхню оцінку західними спостерігачами • Місія спостерігачів від України в Грузії: істотних порушень на дострокових президентських виборах не виявлено, не довіряйте «результатам» опитувань невідомих псевдоструктур • Грузія: на дострокових президентських виборах перед веде Саакашвілі, міжнародні спостерігачі не бачать серйозних порушень, опозиція знову невдоволена й мітингує • Екзит-пол у Грузії: Міхеїл Саакашвілі може перемогти вже в першому колі президентських виборів • Грузія обирала Президента і вирішувала свій курс щодо НАТО
XS
SM
MD
LG