Доступність посилання

ТОП новини

На Дніпропетровщині створять мобільні блок-пости для протидії сепаратистам


Окрім стаціонарних, на Дніпропетровщині створять мобільні блок-пости для протидії сепаратистам і патрулювання магістралей на автомобілях. Про це повідомили в штабі національного захисту в Дніпропетровській області.

За даними зі штабу, в області вже створені десятки блок-постів, триває робота з перекриття магістралей на всьому південно-східному кордоні області.

Як зазначив керівник штабу Юрій Береза, це превентивний захід, спрямований на протидію спробам дестабілізувати ситуацію в регіоні.

За словами Берези, чергування на блок-постах здійснюється за територіальним принципом: патрульними є місцеві жителі, представники сотень полку національного захисту. Чергування на блок-посту триває 12 годин, активісти працюють на волонтерських засадах.

Як заявляють у штабі, якщо ситуація на Сході ускладнюватиметься, на Дніпропетровщині створюватимуть постійні, більш укріплені блок-пости, які зможуть зупинити військових.

З понеділка у Дніпропетровську створюють блок-пости для протидії сепаратистам, сотні дніпропетровців щодня записуються також до полку національного захисту регіону, аби протистояти провокаціям.

Загалом до самооборони планують залучити в разі необхідності до 15 тисяч людей.
XS
SM
MD
LG