Доступність посилання

ТОП новини

Тимошенко просить у США протиповітряне і протитанкове спорядження


Юлія Тимошенко
Юлія Тимошенко
Кандидат у президенти, колишній прем’єр-міністр Юлія Тимошенко просить США надати Україні протиповітряне й протитанкове спорядження. Про це йдеться у зверненні Тимошенко до Конгресу США.

За словами лідер «Батьківщини», очевидним є факт економічної, політичної й воєнної агресії Росії по відношенню до України.

«Тому Україні потрібна всебічна допомога. Зокрема, це стосується і військово-технічної допомоги, яка, на мою думку, мала б включати протиповітряне та протитанкове спорядження і допомогу у навчанні військового персоналу нашої держави», – заявляє Тимошенко.

«Якщо дозволити розчленування України і не дати переконливу відповідь на агресію, що підриває систему міжнародного права, це стане каталізатором руйнування регіональної та міжнародної безпеки. Часу на зволікання у нас немає. Кожна година може стати фатальною для самого існування суверенної та вільної України. Я закликаю Вас діяти», – йдеться у зверненні.

Крім того, екс-прем’єр пропонує призначити високопоставленого чиновника США з військовим досвідом відповідальним за надання військової допомоги Україні.

Тимошенко також привітала Женевську заяву США, ЄС, Росії й України, але вимагає, щоб Росія до 21 квітня виконала його положення й здійснила кроки з деескалації ситуації в східних регіонах України.
XS
SM
MD
LG