Доступність посилання

ТОП новини

Дороги та готелі – найбільша біда Харкова у підготовці до Євро-2012


Оновлений стадіон «Металіст» у Харкові
Оновлений стадіон «Металіст» у Харкові

Харків – Найбільшою бідою Харкова у підготовці до Євро-2012 є дороги та розміщення вболівальників. Про це заявив директор оргкомітету Євро- 2012 в Україні Маркіян Лубківський. Сьогодні він разом із віце-прем'єром Борисом Колесніковим проїхалися окружною дорогою Харкова і були шоковані її нинішнім станом. Зокрема Борис Колесніков назвав кільцеву дорогу «випробувальним полігоном для танкового заводу» і пообіцяв на найближчому засіданні уряду поставити питання про необхідність реконструкції магістралі.

До Євро-2012 у Харкові треба капітально відремонтували кожний десятий кілометр доріг, каже директор міського Департаменту з підготовки до Євро-2012 Віктор Христоєв. Міські чиновники сподіваються на допомогу держави і нового уряду. Торік, зауважує Христоєв, із державної скарбниці місто отримало лише половину обіцяної суми – всього 15 мільйонів гривень.

Гроші на реконструкцію основних магістралей вже пообіцяв віце-прем'єр з питань Євро-2012 Борис Колесніков. Нинішній стан доріг, що пов’язані з пересуванням учасників та гостей європейської футбольної першості, за його словами, більше нагадує «полігон». Каже, проїхався окружною і ледь зрозумів, що це дорога.

«Ми проїхалися окружною дорогою. Це готовий випробувальний полігон для заводу імені Малишева. Танковому заводу навіть не потрібно витрачатися. Треба будувати нову дорогу навколо Харкова, інакше тут буде транспортний колапс», – сказав Колесніков.

Питання реконструкції окружної дороги Харкова, а також траси, що веде до українсько-російського кордону Колесніков пообіцяв розглянути на найближчому засіданні уряду.

Так само пообіцяв метробудівникам гроші на добудову двох станцій метро, що мають з’єднати спальний мікрорайон Олексіївка зі стадіоном «Металіст», до якого можна буде дістатися прямою гілкою без пересадок. Прохання включити підземку до державної програми підготовки до Євро- 2012, від чого відмовився попередній уряд, сьогодні перед віце-прем'єром озвучило керівництво міської ради.

Харкову не вистачає п'ятизіркових готелів

Не знята поки що з порядку денного і проблема розміщення вболівальників. Аби виконати вимоги УЄФА Харкову не вистачає 930 номерів у 5-зіркових готелях. Офіційний туроператор европейської футбольної асоціації наразі підписав договори та прийняв у міста 310 п'ятизіркових номерів. Однак міські чиновники вже знайшли спосіб, як покрити дефіцит.

Заступник міського голови Віктор Христоєв розповів: «Ми готуємо сьогодні свої пропозиції, і такі пропозиції були попередньо узгоджені з УЄФА і з місцевим організаційним комітетом, що будемо існуючий дефіцит п'ятизіркових готелів перекривати профіцитом чотиризіркових готелів, який на сьогоднішній день ми маємо».

Тим часом тішить посадовців майже готовий стадіон «Металіст» – тут залишилося лише упорядкувати прилеглу територію, та реконструкція аеропорту – завершити будівництво терміналу підрядники обіцяють вже цього року.

Тепер, каже директор оргкомітету Євро-2012 в Україні Маркіян Лубківський, треба зосередитись на проблемних питаннях. Окрім доріг та готелів, Харкову, за його словами, варто зайнятися розширенням спортивної інфраструктури, зокрема зведенням футбольних полів для тренування команд-учасниць Євро-2012.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG