Доступність посилання

ТОП новини

Під час Євро процедура оформлення документів на кордоні триватиме до 2 хвилин


Львів – 32 прикордонних пункти пропускатимуть уболівальників на матчі Євро, які відбуватимуться в Україні. А це 16 – автомобільних пунктів, 11 – залізничних і 5 – повітряних. Найбільше навантаження припадатиме на летовища. Чи впораються прикордонники з великою кількістю людей? У якому режимі працюватиме українсько-польський кордон під час Євро-2012?

Перетин українсько-польського кордону, як правило, займає від 3 до 6 годин. Не виняток і переїзд на рейсовому автобусі, який може простояти на кордоні близько трьох-п’яти годин. Протягом однієї години процедуру оформлення документів проходять не більше п’яти автомобілів.

Однак виявляється, що двох хвилин достатньо, щоб пройти паспортний огляд автомобіля. І це продемонстрували українські та польські прикордонники і митники, але для керівництва: голови Державної прикордонної служби України Микола Литвина і Головного коменданта прикордонної Варти Польщі Домініка Трача, якого днями призначено на цю посаду. Обоє посадовців прибули на пункт пропуску «Рава-Руська-Гребене»,щоб перевірити стан прикордонних постів перед Євро. На цьому пункті під час перебування високих гостей не було ані великих черг, ані мешканців прикордоння, які перевозять у сусідню державу сигарети, алкоголь, пальне.

На летовищах буде найскладніше

Потік людей через українсько-польський кордон під час матчів чемпіонату з футболу зросте до 60%. Тому для пришвидшення перетину кордону українські й польські прикордонники здійснюватимуть спільну процедуру оформлення документів, яка триватиме не більше двох хвилин на польській стороні. Про це заявив головний комендант прикордонної служби Польщі Домінік Трач.

Ми не очікуємо такої ситуації, що хтось не доїде на матч через те, що чекав на кордоні
Домінік Трач
«Ми не очікуємо такого великого руху, щоб перетин кордону був заблокований. Має максимально бути спрощена процедура оформлення документів. Ми завершуємо на сьогодні збір інформації від вболівальників, численних організацій, які займаються підготовкою Євро, тому не можу сказати, скільки людей перетинатиме кордон. Але ми не очікуємо такої ситуації, що хтось не доїде на матч через те, що чекав на кордоні», – зауважив Домінік Трач.

Найбільше вболівальників прибуватимуть літаками і потік пасажирів напередодні матчів зросте до 70%, прогнозує голова Держприкордонної Служби України Микола Литвин.

Євро не може стати перешкодою при перетині кордону

Під час єврочемпіонату українсько-польський кордон працюватиме у звичному режимі для всіх охочих перетнути кордон, зокрема і для учасників малого прикордонного руху.

Ми не обмежуватимемо ні для кого пропуск через кордон
Микола Литвин
«Ми не обмежуватимемо ні для кого пропуск через кордон. Студенти швидше складуть екзамени і зможуть раніше перетнути кордон і вже буде полегшений в’їзд», – каже Микола Литвин.

Євро не має нікому перешкодити перетнути кордон, але можна передбачити, що у день матчів у Львові, прикордонники і митники просто не встигатимуть швидко пропускати інших осіб, окрім уболівальників, на кордоні. Тим паче, коли проїжджатимуть не вельми адекватні футбольні фани і образити їх прикордонник не матимуть права.
  • Зображення 16x9

    Галина Терещук

    В ефірі Радіо Свобода – з 2000 року. Закінчила факультет журналістики Львівського національного університету імені Франка. Маю досвід роботи на телебаченні і в газеті.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG