Доступність посилання

ТОП новини

Литвин: парламентаризм зруйновано, потрібні позачергові вибори і розпуск Ради (ФОТО, ВІДЕО)


Сьогодні спікер Верховної Ради Володимир Литвин заявив, що бійка в четвер у сесійній залі засвідчила, що «парламентаризм у країні остаточно зруйновано», тому він є прихильником позачергових виборів.

«За нинішньої ситуації я пропонував прийняти політичне рішення про визнання цього факту з наступним політичним рішенням – саморозпуском Верховної Ради і проведенням виборів Верховної Ради», – сказав Литвин.

Наразі народні депутати від «БЮТ-Батьківщини» і НУНС продовжують блокувати трибуну парламенту.

Зі свого боку, лідер фракції Партії регіонів Олександр Єфремов вважає, що Голова Верховної Ради Володимир Литвин займається піаром, кажучи про можливість дострокових парламентських виборів.

«Я думаю, що Володимир Михайлович тут більше займається піаром, ніж реальним вирішенням питання. В умовах, коли залишається півроку до виборчої кампанії заявляти такі речі можна цілком сміливо, адже вони не несуть ніяких правових наслідків», – наголосив Єфремов.

Єфремов спростовує інформацію про те, що бійку в Раді спровокували регіонали

Лідер фракції Партії регіонів Олександр Єфремов також заявив сьогодні, що станом на вчора в парламенті було 229 голосів за ухвалення закону про засади мовної політики.

Тож, за його словами, версії про те, що нібито фракція Партії регіонів спровокувала бійку вчора у парламенті, бо не вистачало голосів за законопроект, не відповідає дійсності. Він додав, що таким чином опозиція намагається виправдати «свої вчорашні дії».

Біля Ради мітингують більше тисячі супротивників законопроекту про мовну політику

Біля Верховної Ради мітингують більше тисячі представників громадських організацій та громадян, які виступають проти ухвалення мовного законопроекту народних депутатів від Партії регіонів Вадима Колесніченка та Сергія Ківалова. Кількість протестувальників постійно збільшується.



Вони заявляють, що мітинг триватиме до повного закриття сьогоднішньої роботи Ради.

Учасники акції тримають плакати на захист української мови, зокрема, «Одна Україна – одна мова», «Заберіть лапи від моєї мови».

Противники законопроекту про мовну політику зібрались під Радою
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:19 0:00
ЗАВАНТАЖИТИ
Мітингувальники збирають підписи серед бажаючих взяти участь у поїздці до виборчого округу, де, орієнтовно, балотуватиметься Вадим Колесніченко.

24 травня не відбувся розгляд законопроекту про засади мовної політики. У Верховній Раді сталася бійка представників фракції Партії регіонів із депутатами від «БЮТ-Батьківщини» та НУНС, які протестували проти мовного закону «регіоналів». Коли почалася бійка, спікер парламенту Володимир Литвин закрив засідання і покинув президію парламенту.
  • Зображення 16x9

    Марічка Набока

    У 2004 році закінчила Український гуманітарний ліцей КНУ імені Тараса Шевченка. У 2010-му отримала диплом магістра журналістики Інституту журналістики КНУ імені Тараса Шевченка. Маю публікації в газеті «Громадський захисник», журналах «Книжник-review», «Київська Русь» та інших виданнях. Працювала в програмі «Підсумки» на телеканалі «Ера». На Радіо Свобода – з 2007 року. Коло професійних зацікавлень: права людини, українська культура, волонтерський рух.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG