Доступність посилання

ТОП новини

Ландік: на Lb.ua не «наїжджають», а встановлюють, чи не порушило видання закону


Володимир Ландік (п) із сином Романом Ландіком (л), архівне фото sannews.com.ua
Володимир Ландік (п) із сином Романом Ландіком (л), архівне фото sannews.com.ua
Запит прокуратури до інтернет-видання Lb.ua не можна вважати тиском на незалежне видання, заявив сьогодні Радіо Свобода депутат від Партії регіонів Володимир Ландік.

За його словами, йдеться лише про з’ясування обставин, за яких було опубліковано статтю «Ландік-старший рятує сина за допомогою технологів і «правильних» коментарів на сайтах», у якій було оприлюднене СМС-листування депутата.

Володимир Ландік відзначив, що не знає, чому прокуратура відреагувала на його заяву лише чере 8 місяців.

«Я хочу, щоб відповіли, мала вона (інтернет-газета) на це право чи не мала. Як вона опублікувала, я подав заяву. Моє прізвище Ландік, а не (Генеральний прокурор Віктор) Пшонка. Запитайте у них. Але я написав одразу», – сказав депутат.

Володимир Ландік також заявив, що на його думку, скандальний матеріал у Lb.ua міг бути замовним.

«Як ви вважаєте, можна залазити до людини у комп’ютері, лазити, опубліковувати? Взяти написати на людину, що вона «моральний урод», що він скотина! Писала б людина від нічого робити таке задарма? Ні! Займається «заказухою», хай відповідає!» – наголосив Ландік.

Сьогодні шеф-редактор сайту Lb.ua Соня Кошкіна в інтерв’ю агентству УНІАН заявляла, що звернення в прокуратуру народного депутата від Партії регіонів Володимира Ландіка щодо журналістів інтернет-видання – «тільки привід для розправи з незалежним засобом масової інформації».

Учора Lb.ua повідомило, що Володимир Ландік звернувся до прокуратури Печерського району Києва з вимогою порушити кримінальну справу щодо кількох журналістів інтернет-видання.

У запиті прокуратури, що надійшов до редакції, йшлося про публікацію за 18 листопада 2011 року «Ландік-старший рятує сина за допомогою технологів і «правильних» коментарів на сайтах». Тоді журналіст видання сфотографував, як народний депутат Володимир Ландік у сесійній залі парламенту надсилає SMS стосовно долі свого сина Романа Ландіка, який у той момент перебував під судом за обвинуваченням у побитті дівчини.
XS
SM
MD
LG