Доступність посилання

ТОП новини

У Пакистані протестували проти нападу талібів на 14-річну правозахисницю (ВІДЕО)


Пакистанська організація «Аман Техрік» засуджує напад на 14-річну правозахисницю
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:00:37 0:00
Понад сто людей організували акцію в пакистанському місті Пешавар на знак протесту проти нападу талібів на 14-річну правозахисницю.

Демонстранти в Пешаварі засудили тероризм і закликали до мирного майбутнього для своїх дітей.

Малала Юсафзай потрапила до лікарні з вогнепальним пораненням після того, як вчора на автобус, в якому вона з однокласницями поверталася зі школи, напали озброєні люди.

Відповідальність за напад взяв на себе «Талібан», назвавши діяльність 14-річної активістки «непристойністю».

Родичі дівчинки повідомили, що «вона не може говорити після операції і перебуває в несвідомому стані. Лікарі кажуть, що вона залишиться у стані забуття ще дві доби».

Прем’єр-міністр Пакистану Первез Ашраф засудив напад і назвав Малалу «донькою Пакистану». Представник Державного департаменту США Вікторія Нуланд заявила, що напад на пакистанську дівчинку став актом «боягузтва» і «варварства». Спецпредставник ООН з проблем участі дітей у збройних конфліктах Лейла Зарругі також різко засудила цей напад талібів на дівчинку.

Малала Юсафзай була нагороджена міжнародними і пакистанськими преміями за висвітлення жорстокого поводження талібів із місцевими жителями в долині Сват. Про це вона писала у своєму блозі для «Бі-Бі-Сі» в 2009 році.
XS
SM
MD
LG