Доступність посилання

ТОП новини

У Первомайську готуються розганяти протест – «Спільна справа»


На площі перед будівлею міської ради Первомайська Миколаївської області, у якій розташована окружна виборча комісія №132, зібралися близько 600 осіб. Про це Радіо Свобода повідомив співкоординатор громадянського руху «Спільна справа» Сергій Тищенко. Учасники акції заявляють, що хочуть захистити свій голос та вимагають чесних результатів виборів у окрузі.

На площі перебуває також близько 100 правоохоронців та 60 «беркутівців». За інформацією громадянських активістів, до Первомайська привезли три автобуси з бійцями спецпідрозділу «Беркут». Міліція блокує вхід до будівлі ОВК.

До учасників мітингу вийшов начальник райвідділу міліції та зачитав постанову про заборону будь-яких акцій у місті до 12 листопада.

Протестувальники очікують, що мітинг будуть розганяти, каже Сергій Тищенко.
Водночас журналіст Олег Деренюга із засідання ОВК повідомив Радіо Свобода, що члени комісії зараз не знають, що робити. «Станом на 14:30 годину в окружкомі не знають, що робити. Члени комісії усвідомили, що вони не мали права передавати протоколи і бюлетені (з дільниць) державній виконавчій службі, яка прийшла раніше з постановою суду. А вони передали, не склавши жодних актів щодо передачі – прийому та передачі документів. Документи досі у Держвиконслужбі», – повідомив журналіст.

За даними «Батьківщини», у ніч на п’ятницю виконавча служба в супроводі спецпідрозділу «Беркут» за рішенням суду винесла з окружкому всі оригінали протоколів дільничних комісій. Опозиція називає це незаконними діями.

Люди, що чергували під окружкомом, щоб перешкодити вивозу протоколів, забарикадували двері зовні, але бійці міліцейського підрозділу «Беркут» вибили двері й почали бити людей ногами й кийками, а також розбризкувати сльозогінний газ, заявили в опозиції.

У міліції заявили, що діяли законно і допомагали виконавчій службі виконувати рішення адміністративного суду про перерахунок голосів.

За даними ЦВК, яка обробила 100% електронних протоколів, в окрузі №132 переміг кандидат від опозиції Аркадій Корнацький, який набрав 39,66% голосів. Його конкурент – представник Партії регіонів Віталій Травянко – отримав 34,09%.

Проте пізніше ЦВК оприлюднила нові дані, згідно з якими кандидат від опозиції Корнацький програв представнику Партії регіонів Травянку. Кількість голосів у Корнацького залишилися незмінною, а у Травянка показник зріс до 39,97%.
XS
SM
MD
LG