Доступність посилання

ТОП новини

24 листопада в Україні і світі відбудуться заходи пам’яті жертв Голодомору


24 листопада в Києві біля Національного меморіалу пам’яті жертв голодоморів, в усіх обласних центрах і 32 країнах світу відбудуться заходи пам’яті загиблих від Голодомору в 1932-33-му роках. Про це повідомляє прес-служба Центру досліджень визвольного руху.

За повідомленням, цьогорічна громадська кампанія має на меті насамперед розповісти про тих, хто в роки геноциду рятував співвітчизників від страшної смерті. «Коли вбивали голодом, поділитися хлібом – був подвиг. Долі цих людей нагадують нам, що героїзм можливий завжди», – говорить історик, член Громадського комітету Володимир В’ятрович.

У Києві вшанування 79-х роковин Голодомору почнеться о 14:00 з ходи від станції метро Арсенальна до Національного меморіалу пам’яті жертв голодоморів.

О 16:00 – загальнонаціональна хвилина мовчання, акція «Запали свічку пам’яті», після якої мільйони українців запалять свічки біля меморіалів Голодомору і на вікнах своїх домівок.

Громадський комітет із вшанування пам’яті жертв Голодомору закликає усіх українців запалити о 16:00 свічку пам’яті на своєму вікні і прийти на жалобні заходи.

Крім Києва, жалобні заходи, загальнонаціональна хвилина мовчання та акція «Запали свічку пам’яті» відбудуться в усіх обласних центрах України на центральних площах.
XS
SM
MD
LG